بعد از غذا پیاده روی کنیم یا نه؟
    سال ۱۳۱۵؛ وقتی که الاغ سند داشت!
    راز سخت‌ترین زبان دنیا فاش شد!
    چرا برخی از افراد را بیشتر دوست داریم؟
    پاسخ “آذری جهرمی” به منتقدان رفع فیلتر توئیتر
    شرکتهای ماهان، کاسپین، پویا و معراج از سوی
    به ترامپ و هم پیمانانش توصیه می‌کنم قدری
    پاراتکواندوی ایران قهرمان آسیا شد
    ۲۴ هزار زائر البرزی به مراسم سالگرد ارتحال
    حاج احمد کاظمی بعد از آزادسازی خرمشهر چه
    محور کرج- چالوس فردا یکطرفه می‌شود
    سهل انگاری شهرداری مشکین دشت و سرمایه ای
    آدامس بدون «اسپارتام» بخورید
    راز ۵۰۰ ساله انحراف برج پیزا کشف شد!
    تصویر خاص از دیدار روحانی با رهبر انقلاب
    آزادسازی خرمشهر؛ فتحی مبین که جهان را مبهوت
    مجری تلویزیون به دیار حق شتافت
    تخریب قسمتی از بنای مربوط به وزیر کشور
    بغض کارمندان زن اخراج شده از استمرار
    خرم‌آبادی: فیلتر تلگرام دائمی است
    مکان‌های دیدنی و جذاب که ورود به آن‌ها
    درج نام ۵ ایرانی دیگر در فهرست تحریم‌های
    اگر به CFT بپیوندیم باید حاج قاسم سلیمانی
    تعطیلات زمستانی به ۲ هفته کاهش یافت
    واکنش جالب کاربران توییتر به اظهارات وزیر خارجه
    بارش شدید باران و آبگرفتگی معابر در کرج
    آماده‌باش دستگاه‌های خدماتی البرز/ احتمال بارش باران و
    نشانه های بالا بودن سم بدن که نادیده
    خبرنگار بی‎بی‎سی فارسی از لبنان اخراج شد!
    FATF با وجود برجام لازم به امضا نبود/
تارخ انتشار: دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۴
کد خبر : 26437

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام “باسیلوس سرئوس” رشد می کند که خطرناک است.
مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

مضرات برنج پخته مانده

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد .
گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود .

** طبیعت بیماری :
نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن ، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد .
اولین نشانه ها ، اسهال آبکی ، دردهای ماهیچه ای شکمی ، و درد حاصله بمدت ۱۵ – ۶ ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد .
استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد . اما استفراغ نسبتا شایع تر است . در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت ۲۴ ساعت بروز می کند . نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان ۰٫۵ تا ۶ ساعت پس از مصرف غذای آلوده ، شناسایی می گردد .
همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد . طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از ۲۴ ساعت است . نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد . برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است .

باکتری مضر در برنج پخته مانده

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد .
حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از ۱۰ به توان ۶ ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد .

** تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند :
۱ . جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار
۲ . جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع ، استفراغ و یاهوای آلوده
۳ . جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد .
سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری ، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است ، می باشد .

** غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها ، شیر ، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند .
برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است . به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی ، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند .

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

تبلیغات

تبلیغات