۳ گناه نابخشودنی در اسلام
    دانه های این میوه بهترین آسپرین است!
    دامن رنگارنگ خانم بازیگر در جشنواره فیلم فجر
    بند عجیب در قرارداد ستاره پرسپولیس
    فیلم‌های پرحاشیه جشنواره جهانی فجر
    چرا مومیایی کشف‌شده در شهرری متعلق به رضاشاه
    لزوم تشکیل کارگروه دانش پژوهان رسانه ای در
    «شرایط خاص» بهتاشِ پایتخت/عکس
    هندوانه نبریده را داخل یخچال نگذارید!
    قاتلی که قبل از اعدام در زندان کرج
    هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!
    صالحی: شرمنده رییس فرهنگ و ارشاد مشهد و
    سعید مرتضوی هم‌بند کدام زندانیان مشهور است؟
    آئین تکریم و معارفه فرماندهان حوزه بسیج ماهدشت
    مرگ انسان با خوردن همزمان ماهی و ماست!
    پوشش متفاوت بازیگر زن فرانسوی مشهور در تهران
    با شگفت‌ انگیزترین اتاق خواب دنیا آشنا شوید
    سپاه ؛ دستاورد ارزشمندانقلاب اسلامی
    انفجار و تیراندازی در نزدیکی کاخ سلطنتی در
    مقام و منزلت حضرت عباس (ع) نزد ائمه
    اراده و پشتکار عامل اصلی موفقیتم بود/ برخی
    «چارلی چاپلین» بدون گریم!
    چگونه توت فرنگی سالم را تشخیص دهیم؟
    ایمن‌ترین خودروی انگلستان بدون تلفات جاده‌ای!
    ۱۰ دلیل برای اینکه نوشابه نخوریم
    چرا تلگرام فیلتر می‌شود؟/ فاجعه‌ای به نام «گرام»!
    اگر هدف خدا باشد اختلاف نظرها از بین
    کیک ۱۲۰ سالگی سینمای ایران/ تصویر
    مجلل ترین فرودگاه جهان کجاست ؟
    مصرف لیمو ترش با چای اکیداً ممنوع!
تارخ انتشار: دوشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۴
کد خبر : 26119

خطرات پنهان که در مصرف “نوبرانه‌های بهاری” نهفته است!

گرد و غبار نشسته بر روی میوه‌ها حاوی بسیاری از میکروب هاست که موجب ایجاد عوارضی شبیه همان “سردی کردن” می‌شود.

خطرات پنهان که در مصرف “نوبرانه‌های بهاری” نهفته است!

بسیاری از افراد معتقدند کهمیوه‌های نوبرانه “سرد” هستند و مصرف زیاد آن‌ها موجب عوارضی از قبیل: دل به هم خوردگی، تهوع، اسهال، سردرد و دل درد می‌شود. در واقع گرد و غبار نشسته بر روی میوه‌ها حاوی بسیاری از میکروب هاست که موجب ایجاد عوارضی شبیه همان “سردی کردن” می‌شود.

میوه‌های ظاهرا شسته شده

عموماً کودکان با دیدن این گونه میوه‌ها بر روی چرخ دستی‌ها که ظاهری تمیز و خیس دارند، به گمان اینکه این خوراکی‌ها توسط فروشنده تمیز شده اند آن‌ها را خریده و بلافاصله با پاشیدن مقداری نمک آن را را میل می‌کنند. در حالی که این خوراکی‌ها اصولاً شسته و ضد عفونی نشده اند و آبی که بر روی آن‌ها پاشیده می‌شود صرفاً برای تازه و خوش منظره نگه داشتن آن هاست.

برخی از این میوه‌ها تنها با آب جوی، چاه و دیگر آب‌های غیر خوراکی توسط فروشنده‌ها شسته شده و بنابراین فرد مصرف کننده را گرفتاربیماری‌های گوارشی و حتی بسیاری از بیماری‌های عفونی که تمام بدن را مبتلا کرده و عوارض جدی در پی دارند، می‌نماید.

نوبرانه یعنی کال؟

در خوردن میوه‌های نوبرانه به چند نکته توجه کنید؛ اول اینکه کشاورزان محاسبه اقتصادی روی فروش این میوه‌ها نکرده و آن را به‌صورت کال وارد بازار نکنند. اگر فرایند طبخ میوه‌ها در طبیعت طی نشود باعث سنگینی و درد و سوزش معده می‌شود و افراد معمولا پس از خوردن این میوه‌ها دچار دل‌درد و تهوع می‌شوند.

ترش مزه‌های دردسرساز

از آنجا که نوبرانه‌ها ترش هستند باید به میزان خوردن توجه کنید. گوجه سبز در میان میوه‌های بهاری هر چه درشت‌تر باشد بهتر است؛ درجه ترشی معتدل‌تری دارد و در نتیجه برای بدن مفید‌تر است. استفاده از خربزه در میان روز بسیار مفید است چرا که باعث تخلیه صفرای زائد و تنظیم سیستم گوارش و کبد می‌شود. هندوانه را در ساعت‌هایی که معده خالی است مصرف نکنید، چون باعث ترشح هیستامین و در نتیجه ترشح ماده اسیدکلرید‌ریک در بدن می‌شود.

با گوجه سبز خودکشی نکنید

زیاده روی در مصرف آن ممکن است که سبب دل درد و نفخ شود.

 خواص گوجه سبز نرسیده به علت داشتن اسید‌های مختلف بیشتر از میوه‌های رسیده است و در عوض نفخ آن هم بیشتر است. مصرف گوجه سبز آلوده سبب بروز مسمومیت‌های گوارشی می‌شود.

همچنین مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان‌های مصرف کننده ایجاد می‌نماید.

زردآلو و دردسر‌های آن

میوه خطرناک این موقع از بهار زردآلو است که پوستی زرد و درونی سبز رنگ دارد. این میوه بدین‌شکل کال است و می‌تواند منجر به دل‌درد بسیار شدید شود. اگر پس از مصرف نوبرانه‌ها سیستم گوارشتان به هم ریخت توصیه می‌شود که از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض ناشی از آن از بین برود.

در بهار پرتقال را کنار بگذارید

برای اینکه از عوارض دل درد شدید آن کاسته شود بهتر است کمی شکر قهوه‌ای یا سفید به هندوانه افزوده شود تا جلوی تحریک معده گرفته شود. فصل میوه‌های زمستانی گذشته است و بیشترشان سردخانه‌ای شده‌اند. میوه‌هایی مانند پرتقال را در بهار مصرف نکنیم چراکه این میوه‌ها ریتم دستگاه گوارش را از بین می‌برند و مواد نگهدارنده آن‌ها در این مرحله به بافت میوه نفوذ پیدا کرده و باعث مسمومیت جزئی می‌شود.

حواستان به این نکات باشد

معمولاً آبی که برای تازه نشان دادن چغاله بادام و گوجه سبز روی آن‌ها ریخته می‌شود، بهداشتی نیست؛ بنابراین امکان وجود آلودگی‌های میکروبی در نوبرانه‌هایی که دستفروش‌ها می‌فروشند، بالاست پس حتماً پیش از مصرف، آن‌ها را با آب بهداشتی بشویید تا به اسهال و استفراغ و حصبه و … مبتلا نشوید.

 مصرف یک وعده نوبرانه در طول روز می‌تواند مانند یک وعده میوه و سبزی محسوب شود، اما این موضوع در مورد نوبرانه‌های کال صدق نمی‌کند.ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندآن‌ها می‌شود.

 گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.

 معمولاً در ایران انواع میوه‌ها برای مصون ماندن از آفت‌های گیاهی، سمپاشی می‌شوند و در بیشتر موارد این سم تا زمان رسیدن و چیدن میوه تجزیه می‌شود و از بین می‌رود، اما در میوه‌هایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام و زردآلوی کال که نارس چیده می‌شوند، امکان نفوذ سم و باقی ماندن آن در بافت میوه وجود دارد و این سم با شستن هم از بین نمی‌رود.

به همین دلیل می‌گوییم اصلاً در مصرف نوبرانه‌ها افراط نکنید و بچه‌ها را به خوردن آن‌ها عادت ندهید. مصرف چنین میوه‌های نارسی به خانم‌های باردار هم توصیه نمی‌شود.

 نوبرانه‌های رسیده مانند همه میوه‌ها، ارزش تغذیه‌ای خوبی دارند و حاوی ویتامین‌ها، املاح، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر‌ها هستند، اما میوه‌های کال مانند گوجه سبز یا چغاله بادام، پیش از تبدیل شدن به میوه کامل و رسیده از درخت چیده می‌شوند بنابراین زمان کافی برای ایجاد قند‌های ساده، املاح و ویتامین‌ها در بافت آن‌ها وجود ندارد.

مصرف میوه‌های نوبرانه باید فقط در حد رفع هوس باشد.

 بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معده‌درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود.

هسته گوجه سبز و زردآلوی کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.

* هضم پوست سبز و سفت چغاله بادام برای دستگاه گوارش بسیار سخت است بنابراین احتمال دچار شدن به نفخ و دل‌درد با مصرف آن زیاد است.

گوجه سبز حاوی حجم بالایی از اسید‌های میوه است. این اسید‌ها در اثر گذشت زمان و فرایند رسیدن میوه به قند‌های ساده تبدیل می‌شوند. به همین دلیل هضم یک آلو (که گوجه سبز بعد از رسیدن به آن تبدیل می‌شود) براای دستگاه گوارش بسیار ساده‌تر از هضم یک گوجه سبز است.

هنگام خرید تا آنجا که ممکن است، چغاله‌های ریزتر را انتخاب کنید. چغاله‌هایی که درشت‌تر هستند در واقع فاصله کمتری با تبدیل شدن به بادام رسیده دارند. به همین دلیل بافت چوبی شده در چغاله‌های بزرگ‌تر بیشتر و مواد قابل‌جذب آن توسط دستگاه گوارش انسان کمتر است.

 چاغاله بادام معمولاً به صورت فله‌ای در مجاورت هوای آزاد و توسط فروشندگان دوره‌گرد به فروش می‌رسد، پس، حتماً از بهداشت فروشنده و سلامت چغاله‌ها مطمئن شوید.

 سعی کنید هنگام خرید، چغاله‌های سالم و بدون لک را انتخاب کنید. چغاله‌های تغییر رنگ داده و تیره معمولاً کهنه‌اند. همچنین چغاله‌های شکسته می‌توانند محل مناسبی برای ورود میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا باشد پس، از خوردن آن‌ها صرف‌نظر کنید.

 چاغاله بادام معمولاً توسط فروشنده در محلول آب و نمک نگهداری می‌شود و فروشنده پس از اندازه کردن مقدار مورد نظر شما، مقدار زیادی نمک روی چاغاله‌های خریداری‌شده، می‌ریزد. سعی کنید چاغاله بادام را با حداقل میزان نمک مصرف کنید تا دچار عوارض مصرف زیاد نمک نیز نشوید.

 به مادرانی که فرزند آن‌ها در سنین شیرخوارگی است به شدت توصیه می‌شود از خوردن مواد غذایی نفاخ مثل چاغاله بادام پرهیز کنند، زیرا عوامل نفاخ موجود در آن می‌تواند از راه دستگاه گوارش جذب و از طریق خون وارد شیر مادر شود و کودک با مصرفشیر مادر دچار دل درد شود که با توجه به حساس بودن کودک در این مرحله از رشد، می‌تواند برای او خطرناک باشد.

 

پاسخی بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

تبلیغات

تبلیغات